Jeg føler, at jeg får en indre styrke

21.11.2017

Nogle gange kan man møde den fordom, at det kun er gamle mennesker, der går til gudstjeneste. Det svarer heldigvis ikke til virkeligheden i Bevtoft kirke. Helene Christensen er 23 år gammel og er begyndt at gå i kirke en gang imellem. Til daglig studerer Helene på UC Syd Pædagogseminarium i Aabenraa og fritiden bruger hun på ridesport. Peter Glistrup har interviewet hende om det at gå til gudstjeneste i Bevtoft kirke.

Hvad har givet dig lyst til at gå til gudstjeneste?

Jeg kan godt lide at komme i kirken, fordi der er en fred og en ro, som jeg ikke finder andre steder. Med det føler jeg også, at jeg kommer lidt tættere på dem, som jeg har mistet.

Hvad har du fået ud af at være til gudstjeneste?

Jeg har læst bibelen, men jeg synes jeg får meget mere ud af, at komme til gudstjenesterne. Prædikerne giver mere mening for mig og jeg kan relatere det, der bliver talt om til min egen hverdag. Jeg føler også, at jeg ligesom får en indre styrke, hver gang jeg har været til en gudstjeneste.

Hvad kan du godt lide ved gudstjenesten?

Jeg elsker når der skal synges salmer, fordi jeg synes der er mange, der er rigtig godt skrevet. Men generelt kan jeg bare godt lide, den der ro der er i kirken og at alle er velkommen, alderen spiller ingen rolle.

Hvad kunne du ønske var anderledes ved gudstjenesten?

Hvis der lige skulle være noget, så er det, at jeg ofte faktisk ikke kender de samler der skal synges. Men jeg synes jo også, at det er fint, at jeg får lært nogle nye.

Ingen begivenheder fundet.