Det er et stort ansvar! - siger vores nye regnskabsfører Li Eliasen

28.02.2017

Li Eliasen er ny regnskabsfører for Bevtoft, Skrydstrup, Nustrup og Vedsted sogne. Hun bor i Vejle men har sine rødder på Midtsjælland, hvorfra hun flyttede for 11 år siden med sin mand og 2 døtre. Li begyndte med regnskaber som 6 årig, hvor hendes far lavede selvangivelse og fortalte om det. Siden blev hun uddannet sparekasseassistent i Bikuben og har arbejdet med regnskaber og som ejendomsmægler i 25 år. Li blev ansat i Folkekirken, da en veninde, som var kordegn, bad hende være ferieafløser og siden vikar i en længere sygdomsperiode. Heldigvis er veninden blevet rask og derfor kan Li nu hellige sig vores regnskaber.

Hvad laver en regnskabsfører?

”Ja, kirken er jo ikke en helt lille forretning. Ansatte skal have løn, og der skal betales regninger i netbank og alt skal bogføres. Sammen med sognets kasserer skal jeg sørge for, at fakturaerne er korrekte, så at kirkeskatten bliver brugt rigtigt. Det er et stort ansvar. At begynde som regnskabsfører har været en stor mundfuld. Både at lære alle menighedsrådsmedlemmer og ansatte i 4 sogne at kende og at spore sig ind på hinanden kræver en vis tid, men alle har taget det med godt humør, så jeg er meget glad for at være blevet regnskabsfører. Jeg vil gerne have at arbejdet med regnskabet kommer til at køre så nemt og gnidningsløst for alle i dagligdagen og at regnskabet samtidig opfylder de mål, som lovgivningen kræver.”

Hvordan er dit forhold til kirken?

”Jeg har gennem flere år haft min ”faste” plads til gudstjeneste om søndagen og min familie holder meget af at komme i kirke til jul. De seneste år har vi oplevet min nevøs og nieces voksendåb inden de skulle konfirmeres. Det var meget højtideligt, smukt og en kæmpe oplevelse.”

Hvad er du optaget af ud over kirken?

”Jeg er mormor til Risle på 2½ år, og som bor meget tæt ved os. Vi er så heldige at have vore 2 døtre meget tæt på, så vi er i daglig kontakt med døtrene og spiser sammen et par gange om ugen. Vi besøger også tit min papfar som bor i en ældrebolig i Vejle. Derudover er jeg støtteperson for en ung flygtning, en ung muslimsk kvinde med et barn på 5 år, som er fraskilt og prøver at få et liv i Danmark som flygtning til at fungere.

Hvad er dine interesser?

”Jeg vild med dyr. Vi har 2 små ældre hunde, en stor kattekilling, og får snart en hundehvalp i ”dagpleje” ligesom vores yngste datters kat er det. Både hundene og katten bliver luftet i snor 3 gange dagligt. Det er godt at få noget frisk luft fra arbejdet ved computeren. Og så tager jeg meget gerne en uge på højskole, fx med yoga eller masser af sang. Jeg elsker at synge fra højskolesangbogen og nyder sangaftnerne i DGI-huset i Vejle med Jacob Bonderup fra Engelsholm Højskole.”

Del dette:


Særlige begivenheder

BegivenhedDato

Gudstjeneste

En festlig byfestgudstjeneste, hvor vi vil synge og lytte til dejlige sange og …

1. jun 09:00
10:00
1. jun 09:00 -
10:00

Gudstjeneste

Børnevenlig gudstjeneste i Bevtoft kirke. Alle de børn, der i 2012 blev døbt i …

23. jun 10:30
11:30
23. jun 10:30 -
11:30