Skal vi fejre en skilsmisse???

28.02.2017

Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther et dokument op på døren til slotskirken i Wittenberg. Det indeholdt 95 sætninger, som kritiserede paven og den kirkens salg af afladsbreve med trusler om skærsilden efter døden. Luther endte med at blive bandlyst. Dermed grundlagdes vores lutherske kirke.

Året 2017 bliver et særligt år i Den Danske Folkekirke. Vi har nemlig valgt at følge alle de lutherske kirker i verden og fejre 500 året for begyndelse på reformationen. Vi fejrer ikke en skilsmisse, for Luthers drøm var, at reformere hele den katolske kirke. Og meget er sket siden dengang. I dag er lutheranere og katolikker lykkeligvis tættere på hinanden end nogensinde før.

Det vi fejrer er, at Luther og andre dengang tog et opgør med opfattelser og ordninger, som holdt mennesker i undertrykkelse og frygt. Med reformationen begyndte en proces, hvor meget forandredes. For eksempel blev Bibelen oversat til dansk, så alle mennesker selv kunne læse hvad den kristne tro er.

Mange kirker har i 2017 spændende reformations-fejrings-arrangementer, hvor enhver er velkommen til at deltage. Det gælder især Haderslev Domkirke, som er centrum for festlighederne i Danmark. Reformations-jubilæet bliver fejret i Haderslev i weekenden den 2-4. juni med foredrag, koncerter og gudstjeneste. Læs mere på nettet og i aviserne. I Bevtoft har vi ikke planlagt særlige reformations-arrangementer, men ofte vil reformationens betydning indgå som tema i prædikener mm. Det er mit håb, at vi på den måde kan sætte fokus på, hvor stor betydning reformationen har haft også for os i Danmark.

Sognepræst Peter Heini Glistrup

Del dette:


Særlige begivenheder

BegivenhedDato

Gudstjeneste

En festlig byfestgudstjeneste, hvor vi vil synge og lytte til dejlige sange og …

1. jun 09:00
10:00
1. jun 09:00 -
10:00

Gudstjeneste

Børnevenlig gudstjeneste i Bevtoft kirke. Alle de børn, der i 2012 blev døbt i …

23. jun 10:30
11:30
23. jun 10:30 -
11:30