De unge præster

08.09.2016

Tidligere på året sendte DR en serie programmer om en håndfuld nybagte præster. Man fulgte dem i den første tid og så bl.a. en holde sin første begravelse.

Udsendelserne har tilsyneladende skabt interesse om det at være præst, for denne sommer har der været en markant stigning i antallet af ansøgere på Teologi-studiet. Det er der sikkert mange grunde til, men flere har angivet at netop tv-programmerne var med til at give dem et godt indtryk af kirken og præstejobbet.

Særligt interessant, synes jeg, det var at høre de unge præster dele deres tanker om hvorfor de valgte den livsvej, og hvad det betyder for dem at være præst. En af dem, Frances, sagde at: "jobbet virkeligt giver mening" en anden, William, tilføjede: "man er på jagt efter sandheden - på en eller anden måde".

Denne sommer er jeg rundet de 40 og har været præst i 11 år, så jeg var vist for gammel til at komme med i "de unge præster". Men hvis jeg blev spurgt hvorfor jeg er præst, vil jeg sige, at noget af det vigtigste for mig er kirkens fællesskab.

Jeg elsker, når vi mødes til hverdag og til fest og syner, be´r til Gud, lytter til Bibelen og snakker sammen. Glæden ved kirkens fællesskab i min barndom og ungdom fik mig til at tænke: "det vil jeg gerne være en del af - og være med til at skabe og udvikle".

Kirkens fællesskab blev grundlagt af Jesus selv og han gav det sit DNA: "som jeg har elsket jer, skal I også elske hinanden".

Fællesskabet i Bevtoft er formet af mange børn og voksne, unge og ældre. Alle må være med og kan bidrage med hver sit, så det fortsat kan være et hyggeligt, festligt og kærlighedsfuldt fællesskab.

Sognepræst Peter Heini Glistrup

Festlig julekoncert

Årets traditionsrige julekoncert hvor der vil være dejlig musik fra elever ved …

21. dec 19:00