Bevtoft Præstegård i Ekstra bladet

08.01.2016
Af: Menighedsrådsformand Niels Møller Jessen

Bevtoft Præstegård og Peters boligbidrag har trukket fede overskrifter i Ekstra Bladet et par dage her efter jul. De fremførte den påstand, at Peter bor i Danmarks fjerde dyreste præstegård til en værdi af 13,6mill. kroner, som han kun skal betale 3601 kr. om måneden for at bo i. I borgere ved jo godt at et hus selv af præstegårdens størrelse og fredning ikke er 13,6 mill. værd her i området men den er derimod opgjort hos SKAT til en værdi af 1 mill.324 900 kr. inklusiv konfirmandstue og kontor. De 13,6 mill. er det beløb som hele pastoratets værdier er gjort op til, det vil sige skovene, markerne, engene og selve præstegården med have og alt, dette formåede journalisten ikke, at reddegøre for , trods aktindsigt og tilsendt offentlig vurdering af alle pastoratets aktiver. Præster kan ikke komme til at betale mere end max. 15% af deres løn i boligbidrag, det er en del af deres overenskomst og lønnen er rettet til efter dette. De betaler derudover for vand, varme og strøm. Meningen med artiklen er nok at give det indtryk, at i som medlemmer af folkekirken betaler for at Præstefamilien bor til en fornuftig pris. Sandheden er, at når alle indtægter for forpagtninger, jagt leje, skovbruget og boligbidrag lægges sammen overstiger de langt de årlige udgifter til, at drive præste boligen. Stiger priserne på fast ejendom tilfalder stigningen altid sognet og dermed bliver det, det til enhver tid siddende Menighedsråd der skal forholde sig til anvendelse/forvaltningen af formuen, som lovgivningen er i dag.

Jazz-gudstjeneste

Jazzgudstjeneste Denne gang er det orkesteret CNS Quartet fra Herlev ved København, …

31. mar 14:00
31. mar 14:00 -

Palmesøndag

Minikonfirmanderne deltager med et lille påskespil.

14. apr 10:30
14. apr 10:30 -