Du er her:

Tid, lyst, energi og ideer

Af: Sognepræst Peter Heini Glistrup

Den 1. september sker der en ændring i min præstestilling. Jeg bliver sognepræst i Bevtoft-Skrydstrup pastorat. Det er en ændring, som jeg er blevet bedt om af biskoppen, og som jeg har sagt ja til, fordi der er behov for det. Bevtoft og Skrydstrup vil forsat være 2 selvstændige sogne med hver sit liv. Men der arbejdes allerede nu på samarbejde, hvor det giver mening. Det gælder i første omgang konfirmanderne, som fremover vil blive undervist samlet i det nye sognehus i Skrydstrup.

Menighedsrådet er blevet hørt i processen og har udtrykt en vis bekymring: Mister Bevtoft halvdelen af sin præst? Skal jeg til at arbejde dobbelt tid? Svaret var, at vi er 2 præster til Bevtoft, Skrydstrup og Nustrup sogne, dvs. 2/3 præst til hvert, og dertil kommer, at Christian Munch og jeg også skal tage ekstra opgaver, da vi har relativt få sognebørn. Der skal fortsat være en ligelig fordeling af ressourcerne, og derfor vil Christian have en del arbejdsopgaver i både Bevtoft og Skrydstrup. Ligeledes overtager Christian det konfirmandhold, som jeg har haft i Haderslev.

Jeg vil gerne i denne forbindelse understrege, at jeg har tid, lyst, energi og ideer til kirkelivet i Bevtoft sogn i fremtiden. Jeg vil nævne følgende som eksempler:

1. Jeg drømmer, om at vi får en genbrugsbutik i Bevtoft. Menighedsrådet bakker op om ideen, og vi er i kontakt med ”Kirkens genbrug”. Butikken skal gerne ligge tæt på købmanden og skal selvfølgelig ikke have konkurrerende varer. Der kan tværtimod blive lidt ekstra at handle for, hvis man har gjort et genbrugskup. En genbrugsbutik har mange goder: Den kan give et overskud til et godt formål. Den kan gøre det lettere at få et stramt budget til at hænge sammen, fx for de flygtninge, som er flyttet til Bevtoft. Den kan være et hyggeligt mødested for frivillige medarbejdere og en åben dør med kaffe på kanden. Jeg hører gerne fra enhver, som kunne tænke sig at hjælpe til med projektet!

2. Jeg brænder for at kirken må have gode aktiviteter for sognets børn. Mandagshjørnet er desværre stoppet efter mange dejlige år hos Solveig og Christian Gehrt. Vi forsøger nu, at starte en ny børneklub i samarbejde med spejderne i Bevtoft. Hvis nogen har lyst til at medvirke eller komme med kage til børnene, så kontakt mig gerne!

3. Jeg har, siden jeg kom til Bevtoft, ønsket at lave aktiviteter for nye og gamle konfirmander, så kontakten med kirken kan fortsætte efter konfirmationen. Annie og jeg har besluttet at starte forsigtigt op med at invitere til nogle film- og fællesskabsaftener hos os i efteråret.

Disse nye initiativer og alle de gode eksisterende aktiviteter er kun mulige, fordi vi i sognet har et så velfungerende samarbejde mellem menighedsråd, ansatte og frivillige medarbejdere. Det glæder jeg mig til forsat at være en del af som præst i Bevtoft-Skrydstrup pastorat!