Du er her:

”Mere viden om Gud og kristendommen”

Konfirmationen i Bevtoft var som altid første søndag efter påske. Sognepræst Peter Heini Glistrup har lavet et lille interview med to af konfirmanderne, Anne Cathrine Jørgensen og Karoline Fliege Lange, om deres oplevelser og tanker om konfirmationen og forberedelsen.

Hvordan oplevede I jeres konfirmationsdag?

Karoline: Det var dejligt, at næsten alle, vi havde inviteret kom. Det var også en lang dag og jeg var meget træt, da vi var færdige med oprydningen. Jeg fik mange gode gaver, fx en ny mobiltelefon. Gudstjenesten var også meget hyggelig, selvom jeg var lidt nervøs.

Anne Cathrine: Det var en lang dag og en god dag men også en lidt blandet oplevelse. Jeg blev jo konfirmeret sammen med min kusine, og vi havde valgt at holde 2 fester, først for Rebekka og så for mig. Jeg glædede mig jo selvfølgelig til, vi nåede til min fest. Jeg var meget glad for alle gaverne – især at jeg fik en rejse med min mormor og Rebekka. Det var også dejligt at mærke al opmærksomheden og få lov til at have sin egen dag, hvor gæsterne kom for at fejre mig. Og så var maden meget lækker!

Hvad har I fået ud af at gå til konfirmationsundervisning?

Karoline: Det var fedt at det ikke bare var en lang kedelig tekst, vi skulle læse. Jeg synes jeg har fået større viden om Jesus og har fundet ud af at ikke alle bøger, som handler om kristendommen er kedelige.

Anne Cathrine: Jeg har klart fået mere viden om Gud og kristendommen. Jeg kunne godt lide tegneserien ”Menneskesønnen”. Det var anderledes at få Bibelen fortalt med gode billeder.

Hvad har I bedst kunnet lide ved forløbet og hvad synes I kunnet have været bedre?

Karoline: Lejren var god. Det var hyggeligt at være sammen. Det måtte gerne vare flere dage. Det var også fedt at være med til rollespillet. Det var godt lavet. Og så er Peter en god underviser.

Anne Cathrine: Jeg synes det var godt at være sammen med de gamle klassekammerater. Aftenen i domkirken var lidt kedelig. Ellers ikke noget tror jeg!

Hvad kan kirken gøre for at I som unge synes der er noget for jer på programmet?

Anne Cathrine: Måske noget med at synge gospel, ligesom det vi var til i Vojens.

Karoline: Ja det kunne være en god ide med sådan en dag i Bevtoft.