Nyt fra menighedsrådet, marts 2015

07.03.2015
Af: Menighedsrådsformand Niels Møller Jessen

Det går mod lysere tider fordi lyset langsomt men sikkert vender tilbage. Vi har fået etableret det nye lys på parkerings pladsen til glæde og gavn for alle der bruger vores P-plads i de mørke timer. Lamperne er sat på gadelys uret, så de tænder og slukker sammen med resten af gadelysene i byen.  I præstegården er det nye køkken netop taget endeligt i brug og fremstår nu som et moderne lyst og arbejdsvenligt rum. I rådet glæder vi os med præstefamilien over, at vi nu endelig har fået taget hul på vedligeholdelses planen for præstegården. I foråret vil vi nok skifte de to første vinduer i syd gavlen. Vi lader en arkitekt tegne det nye vindue, ud fra det ældste vindue i huset men i en moderne og mere energi-rigtig udgave og så kan denne tegning danne grundlag for alle fremtidige vinduer i hele præstegården, uden at vi behøver at skifte dem alle på en gang. I præstegårds haven er der før vinter etableret et nyt stort bed i hjørnet ind mod øst over mod Åvænget, foran plankeværket og de store træer. Planen er at bedet skal tilføre haven et bredere udsnit af planter og farver, fordelt over årstiderne. Bedet vil også på sigt danne et godt læ hjørne til brug ved grundlovsmøder og andre aktiviteter i haven. Tanken er dog først og fremmest, at det skal være til glæde for beboerne og inspirere med sit farvespil.

Den næste store kirkehøjtid banker snart på igen, med sit budskab om Jesu korsfæstelse, død og opstandelse i påsken. Lige efter Påske er der så igen et hold konfirmander der afslutter deres konfirmationsforberedelse med den store dag i en fyldt og feststemt kirke. Det er menighedsrådets håb og ønske, at det de har oplevet, hørt og lært om i deres undervisning må blive til noget personligt, som de kan se tilbage på og måske tage frem og bruge i de år og dage der kommer efter konfirmationen. Har det vakt nysgerrighed efter, at vide mere vil menigheden i Bevtoft eller der hvor de måtte flytte hen i deres ungdomstid, altid gerne byde dem velkomne i kirken. "For de gamle som faldt er der ny overalt" synger vi i en af vore gode sønderjyske sange, men skal dette gælde for menigheden er det meget vigtigt, at vi får givet vore værdier videre til de unge, så det også giver mening for dem, at sætte sig på en bænk i kirken på en ganske almindelig søndag. God Påske og et dejligt forår til alle i sognet.

Ingen begivenheder fundet.