Vielse aftales telefonisk med sognepræsten i god tid inden vielsen skal foregå.
Der medbringes dåbsattester og en prøvelsesattest, som udstedes af den kommune, hvor en af parterne bor.

Vielse af en præst kan kun foregå i et kirkerum, men der er mulighed for at tilpasse liturgien, hvis man ikke ønsker et "traditionelt" bryllup.

Når parret har fået en prøvelsesattest holdes en samtale, hvor vi bl.a. vælger salmer. Det er en god ide, hvis man på forhånd har overvejet, hvilke salmer man gerne vil synge ved vielse. Parret skal vælge 2 bryllupsvidner.

Med den nye navnelov skal brudepar, der ønsker at bruge samme efternavn lave en decideret navneændring (der er gratis), og dette vil i fremtiden foregå på kommunen, hvis man er født i Sønderjylland. Er man ikke det, skal det foregå på i ens kirke.

Kirkesanger Dorte Simonsen medvirker gerne med en solosang ved bryllupper. Det kan evt. være en overraskelse til brudeparret. Det er en ekstra ydelse, som kirken giver. Dorte har efter mange år med uddannelse og sangundervisning et bredt repertoire i mange genre. Ring på 22 57 88 98 eller skriv til kirkesanger@bevtoft-kirke.dk hvis det har interesse.

Ingen begivenheder fundet.